În 2005 a fost infiintata compania Caelynx in Ann Arbor Michigan de catre Joe Formicola. Joe are peste 25 de ani de experienta tehnica si de management  în C & D si medii de consultanta de inginerie. Experienta sa a dat o perspectiva unica in ințelegerea proceselor de dezvoltare a produselor.

 

În 2007, Stefan Castravete doctor în inginerie mecanică (titlu obtinut la Wayne State University in Detroit, Michigan) s-a alaturat echipei Caelynx. Cu peste  15 ani de experienta tehnică si de management în C & D si mediile de consultanță de inginerie si cu un background teoretic puternic în inginerie mecanica pe subiecte care includ vibratii deterministe si aleatoare, aero-elasticitate, aerodinamica, dinamica liniara și neliniara, analiza structurala, dinamica fluidelor, acustica, optimizare, Stefan poate prelua problema unui client de la faza de concept, faza de dezvoltare a produsului, validare și optimizare.

 

În 2008 Stefan împreună cu Joe a înfiintat Caelynx Europe în Craiova, România.

 

În 2012 Caelynx a devenit partener Dassault Systemes în SUA pentru produsele Dassault SIMULIA si CATIA. In acelasi an a devenit partener ECS FEMFAT.

 

În 2012 Caelynx Europe a devenit partener Xybermotive.

 

În 2013 Caelynx Europe a devenit de asemenea partener Dassault Systemes în Romania si Bulgaria pentru produsele Dassault SIMULIA. Tot în 2013 a devenit partener ECS pentru produsele FEMFAT, ALSIM/MERGE.

[sg_popup id=1]